Austin-baserede kunstig intelligens start Hypergiant Industries arbejder med det amerikanske luftvåben til at udvikle en næste generation satellit.

Satellitprototypen vil være den første node i Kamæleon konstellationen, et satellit- og softwaresystem, der kan bruges af flyvevåbnet til en række forskellige formål. Konstellationer er grupper af typisk billigere satellitter. De giver forskerne mulighed for at dække større områder, mindske risici og lavere driftsomkostninger sammenlignet med større mere traditionelle satellitter.

Hypergiant har divisioner, der arbejder på teknologier, der anvendes i rumforskning og udforskning, satellitkommunikation, luftfart, forsvar, sundhedspleje, transport og kommunale infrastruktur, samt føde-og drikkevareindustrien. Virksomheden har kontorer i Austin, Dallas og Houston, og de fleste af sine 195 medarbejdere arbejder i staten. Hypergiant har også kontorer i Washington DC og Seattle.

Virksomhedens Galactic Systems division har arbejdet på at skabe en forsyningskæde for rummet, med det formål at gøre det lettere for offentlige myndigheder og den private sektor til at opbygge forretning i rummet. Som en del af disse tjenester, hypergiant ville designe og lancere kunstig intelligens-drevet lav bane satellitter, der udgør konstellationer.

Kamæleonkonstellationssystemet kan konfigureres og opdateres når som helst. Typiske satellitsystemer tager år at bygge, fordi hardware og software skal være afsluttet før lanceringen. Hypergiant siger sin teknologi vil give mulighed for real-time softwareopdateringer til at tilpasse sig sikkerhed, forskning og andre behov. Det vil også bruge AIr Force’s Platform One system til konstellationens arkitektur.

Hypergiant grundlægger og CEO Ben Lamm sagde, at teknologien vil betyde satellitter kan omkonfigureres og opdateres på få minutter, ikke måneder, sænke omkostningerne og øge de individuelle evner af en given satellit.

“Hvis du kan have et distribueret netværk, der indsamler data i realtid gør machine learning på det i rummet, og baseret på virkningen af at være i stand til at … retask at satellit, er du forkorte denne beslutning med betydelig mængde tid, “Lamm sagde. “Du er også forhindre potentialet for aflytning af data, der frem og tilbage til Jorden, så vi tror, det er en temmelig stort skridt funktion med hensyn til, hvad fremtidige kapaciteter kunne se ud.”

Skriv et svar