Bank of Austin og Texas Hill Country Bank vil fusionere med en San Antonio bank til at danne en finansiel operation med samlede aktiver på næsten 1,5 milliarder dollar, selskaberne sagde tirsdag.

Capital of Texas Bancshares, holdingselskab for Bank of Austin, og Texas Hill Country Bancshares, holdingselskab i Texas Hill Country Bank, vil slutte sig til Bank of San Antonio under sit holdingselskab navn, Southwest Bancshares, med forbehold af godkendelse af lovgivere og aktionærer.

Finansielle oplysninger om handlen blev ikke offentliggjort.

Fusionen forventes at blive afsluttet i fjerde kvartal i år, sagde J. Bruce Bugg Jr., administrerende direktør for alle tre bank holdingselskaber.

“Disse tre bank holdingselskaber har mange fælles aktionærer og er tilknyttet hinanden,” Bugg sagde i en skriftlig erklæring. “Det bare gav strategisk mening for dem at kombinere i en Central Texas bank franchise, der dækker San Antonio og Austin, den anden og tredje hurtigst voksende store amerikanske byer, henholdsvis, og Texas Hill Country, som også har en stærk og voksende økonomisk base.”

I henhold til aftalen vil hver af bankerne bevare deres eksisterende navne, ledelsesteams og bestyrelsesbestyrelser. Bank of Austin har et bankcenter i Austin. Texas Hill Country Bank har to filialer i Kerrville, en i Bandera og en i Fredericksburg, ifølge selskabet.

Nogle medarbejdere i back-office operationer kan blive påvirket af fusionen, men tab af arbejdspladser vil være minimal, Bugg fortalte den amerikansk-statsmand. Omkostningsbesparende foranstaltninger vil mere sandsynligt omfatte reducere dobbelt driftsudgifter såsom outsourcede kontrakter, sagde han.

Bank of Austin blev grundlagt i 2017 af en gruppe af lokale virksomhedsledere og har aktiver på omkring 231 millioner dollars i maj, Bugg sagde.

Skriv et svar