Indsatsen i løbet af de seneste to måneder for at genåbne statens økonomi midt i coronavirus pandemi kan vise sig tvivlsom ud fra perspektivet om folkesundheden, men det har vist lovende som en modgift til lokale virksomheder.

Nye tal fra Federal Reserve Bank of Dallas viser pandemi-induceret styrtdykke i Austin-området økonomi bremset i maj, svarende til en beslutning fra Texas Gov Greg Abbott at begynde at løfte ordrer, der havde lukning mange kategorier af virksomheder i hele staten til at begrænse virus spredning.

Dallas Fed’s vigtigste barometer for Austin’s økonomi, kaldet Austin business-cycle indeks, faldt 20,3% på årsbasis i maj, et stort fald, men ikke så brat som en revideret 75,3% annualiseret springet i april – den stejleste på rekord siden 1978, hvilket er så langt tilbage som data om områdets økonomiske produktion går.

Andre beviser har også vist sig, at bestræbelserne på at kickstarte statens økonomi betalt nogle tidlige udbytter. I Travis County, steg forbruget fra midten af april til midten af juni, ifølge Dallas Fed’s seneste rapport om Austin-området, selv om det stadig var nede omkring 3% fra januar.

“Folk går tilbage til arbejdet sikkert hjulpet,” sagde Judy Teng, en forskningsanalytiker på Dallas Fed.

Store metroområder i hele staten oplevede lignende tendenser. Agenturets barometre af økonomisk aktivitet i San Antonio, Dallas, Fort Worth og El Paso alle faldt i rekordtempo i april, men viste varierende grader af forbedringer i maj.

Alligevel er det stadig uvist, om gevinsterne vil fortsætte.

Coronavirus infektioner og indlæggelser er eskaleret i Texas i løbet af de sidste par uger som virksomheder har åbnet op igen, og flere mennesker har vovet sig ud, hvilket fik Abbott til at advare om, at nye restriktioner kan være forestående, hvis sikkerhedsforanstaltninger ikke tages alvorligt og masker er ikke slidt.

Teng sagde genopblussen af virus gør det vanskeligt at forudsige retningen af de lokale og statslige økonomier, fordi foranstaltninger til bekæmpelse af det kan ende med at begrænse erhvervsaktiviteten igen.

Skriv et svar