Efter et par måneder med stejle tocifrede fald, Central Texas hjem salg rebounded i juni på tværs af Austin-området, Austin Board of Realtors sagde tirsdag.

Salget i Austin-Round Rock-regionen steg 9,3% i juni sammenlignet med juni 2019, siger bestyrelsen. Stigningen var med til kun at holde salget på 5,2 % i første halvdel af 2020, hvor markedet fik et hit fra coronavirus-pandemien.

For april og maj rapporterede bestyrelsen salgsnedgang på henholdsvis 21,6% og næsten 30%.

“Efter flere måneders ophold-at-home ordrer, Austin metro-området i juni viste tegn på et varmt boligmarked,” sagde Josh Stech, administrerende direktør for Sundae, en bolig fast ejendom markedsplads. “Pent-up efterspørgsel synes at være en reel ting, som køber aktivitet og hastigheden af salget er både varme op.”

I juni var der 3.969 salg af enfamiliehuse, townhomes og ejerlejligheder, ifølge Austin Board of Realtors. Halvdelen af de ejendomme, der sælges for mere end $ 340.000 og halvdelen solgt for mindre, for en 4,6% stigning i medianen hjem-salgsprisen.

Afventende salg, en fremadrettet indikator, sprang med 33,7% med 4.737 boliger i støbeskeen for at lukke. Boliger opgørelse faldt til 1,8 måneders opgørelse, “viser en yderst konkurrencedygtig og stramt marked i hele regionen, selv da det begynder at vise tegn på forbedring,” bestyrelsen sagde.

“Stærke hjem salg i juni er gode nyheder for ejendomsmarkedet i hele regionen,” sagde Romeo Manzanilla, formand for Austin Board of Realtors. “Det øgede salg i sidste måned bidrog til at begrænse pandemiens indvirkning på årets første halvdel.”

En stigning i verserende salg kunne signalere en stærk juli, Manzanilla sagde. Men han tilføjede: “Vi er nødt til at forblive forsigtige som Texas oplever en stigning i COVID-19 tilfælde, og vi ser faldende boliger opgørelse.”

Skriv et svar