Mens det globale marked for pc’er steg igen i andet kvartal, oplevede Dell Technologies et lille fald i sin samlede markedsandel ifølge nye branchedata.

Ifølge analysefirmaet International Data Corporation var Dell den største virksomhed med den mindste vækst i sidste kvartal på omkring 3 %.

Round Rock-baserede teknologi selskab er fortsat blandt de tre bedste i PC forsendelser globalt, med 16,6% af markedsandelen, hvilket var nede 1,3%. Dell er fortsat bag konkurrenterne HP og Lenovo, som tilsammen kontrollerer næsten halvdelen af markedet.

Det var en vending fra første kvartal, hvor Dell var den eneste virksomhed i top fem til at have år-over-år stigninger i pc-enhed vækst, ifølge IDC.

Dell solgte omkring 12 millioner enheder i andet kvartal, ifølge IDC rapport. HP solgte omkring 18 millioner og Lenovo 17.4 000.000, ifølge IDC.

Det globale pc-marked oplevede ifølge IDC en vækst på 11,2 % i salget i andet kvartal fra sidste år i modsætning til første kvartal, hvor markedets største fald siden 2013 faldt. HP havde nogle af de største gevinster, med 17% vækst fra sidste års andet kvartal, IDC sagde.

Både første kvartals fald og væksten i andet kvartal er blevet tilskrevet coronaviruspandemien.

“Den stærke efterspørgsel drevet af arbejde-fra-hjemmet samt e-learning behov har overgået tidligere forventninger og har endnu en gang sat pc’en i centrum for forbrugernes tech portefølje,” IDC forskningschef Jitesh Ubrani sagde i en skriftlig erklæring. “Det, der er tilbage at se, er, om denne efterspørgsel og høje anvendelsesgrad fortsætter under en recession og ind i verden efter COVID, da budgetterne skrumper, mens skoler og arbejdspladser genåbner.”

Dell klarede sig bedre i første kvartal til dels fordi det var i stand til at håndtere COVID-19-relaterede forsyningsafbrydelser bedre end andre, flytte udbuddet til direkte fra detailhandlen.

I Dells seneste indtjening opkald, chief financial officer Tom Sweet sagde forbrugernes direkte ordrer var op næsten 40% i første kvartal. Dell har en større komponent til direkte salg end de fleste konkurrenter, ifølge Mikako Kitagawa, der er forskningsdirektør hos Gartner, et analysefirma i branchen.

Skriv et svar