Texas fremstillingssektoren har været på bedring for nylig, men det er stadig uvist, om en ny stigning i coronavirus tilfælde statewide – og potentialet for mere økonomisk nedfald – vil afspore den spirende rebound.

Staten produktion indeks, et barometer for fremstillingsvilkår i Texas udtænkt af Federal Reserve Bank of Dallas, afspejler vækst i sektoren for første gang siden pandemien begyndte hamre statens økonomi for tre måneder siden.

Den positive juni måling af 13,6 markerer en stor turnaround fra, hvad der har været stærkt negative aflæsninger siden marts. I april registrerede indekset negative 55,6, det laveste punkt siden udarbejdelsen af dataene begyndte i 2004 — herunder under den sidste recession fra 2007 til 2009.

Tallet for juni er tegn på “solid output vækst i denne måned,” Dallas Fed senior business økonom Emily Kerr sagde i en skriftlig erklæring. “Texas fremstillingssektoren rebounded kraftigt i juni efter rekordfald foranlediget af (coronavirus) pandemi.”

Dallas Fed samler indekset gennem anonyme undersøgelser af produktionsledere. Positive aflæsninger indikerer ekspansion, mens negative aflæsninger indikerer sammentrækning.

Denne måneds undersøgelse blev gennemført 16-24 juni, ligesom nye coronavirus infektioner begyndte at eskalere på tværs af staten. juni annoncerede guvernør Greg Abbott en pause i sine bestræbelser på at kickstarte Texas økonomi fra sin pandemi-relaterede dybfryser, og en dag senere beordrede han alle barer til at lukke, efter i første omgang at give dem mulighed for at genåbne 22 maj.

En række respondenter til Dallas Fed’s juni undersøgelse – taler før Abbott’s handlinger – udtrykt bekymring over de potentielle konsekvenser af en “anden bølge” af virusinfektioner.

“Den seneste stigning i COVID-19 numre i hele Texas (siden Memorial Day) tilføjer betydelig usikkerhed fremadrettet,” en udøvende af en maskinproducent fortalte Dalas Fed i den anonyme undersøgelse.

Skriv et svar