Udsigten til en Tesla Inc. fabrik i Austin-området har bevæget sig et stort skridt tættere på virkeligheden, efter Travis County kommissærer tirsdag godkendt skattelettelser elbil maker anmodet om, at der er værd et minimum på omkring $ 14 millioner over 10 år, hvis Tesla investerer 1.100 millioner dollars her.

I henhold til aftalen kan størrelsen af skatteincitamenterne til Tesla stige betydeligt, hvis selskabet investerer mere end 1,1 milliarder dollar i produktionsanlægget, som ifølge selskabet vil beskæftige 5.000 mennesker.

Beløbet vil også stige, hvis aftalen i sidste ende forlænges med yderligere et årti, som både amtet og Tesla forestiller sig.

Tesla, som er baseret i Californien og drives af højt profilerede CEO Elon Musk, for nylig blev den mest værdifulde bilproducent i verden, med en markedsværdi topping 280 milliarder dollars.

Fire af fem Travis County kommissærer stemte for at godkende incitamentsaftalen tirsdag, med kommissær Margaret Gómez undlod at stemme.

Kort før afstemningen pressede Gómez på for en uges forsinkelse for at give mere tid til at gennemgå aftalen, men andre kommissærer udtrykte bekymring for, at det kunne få Tesla til i stedet at bygge fabrikken et andet sted.

Rohan Patel, en Tesla-direktør, der deltog i kommissionens virtuelle møde, var uforpligtende på dette spørgsmål, da kommissærerne spurgte ham om det. Men han fortalte dem, at selskabet netop havde haft et opkald “med en guvernør i en anden stat og borgmester i en anden by til at gå igennem en hel masse ting svarende til, hvad vi har været igennem nu.”

Det fik kommissær Jeff Travillion, hvis distrikt omfatter fabrikkens potentielle grund, til at sige, at risikoen for at miste projektet var for stor.

“Vi taler om en transformationsprojekt, der vil løse fattigdom og muligheder i dette område i generationer,” Travillion sagde.

I sidste uge godkendte Del Valle skolebestyrelsen en skattelettelse for fabrikken, der er blevet anslået til omkring 46,4 millioner dollars over 10 år. Værdien af den aftale vil ikke ændre sig meget, selv om Tesla investerer mere i fabrikken.

Tesla – som ikke har sagt, når den har planer om at træffe en beslutning om, hvor at bygge anlægget – stadig kunne søge en skatteyder-finansieret tilskud til projektet fra Texas Enterprise Fund, statens deal-lukning reserve, der har til formål at give den endelige gulerod til at svinge en corporate beslutning. Hverken Tesla eller kontoret for gov Greg Abbott har besvaret spørgsmål om en mulig virksomhed fond tilskud.

Skriv et svar