Brasilianerne valgte som deres første præsident i historien en kvinde, der da hun var barn ikke lod hende gå i biografen undtagen med sin ældre bror, men på 21 år købte en Volks ,agen
Brasilianerne valgt som den første præsident i historien en kvinde, der som barn ville ikke lade hende gå i biografen undtagen med sin ældre bror, men hvem ved 21 købt en Volkswagen Beetle, hvor en gruppe af gerningsmænd flygtede med 2,5 millioner dollars. Det var den 18 juni 1969, og gerningsmændene tilhørte den undergravende gruppen la Vanguardia Armada Revolucionaria Palmares (VAR Palmares) og røvet huset elskerinde af den tidligere guvernør i São Paulo Adhemar de Barros. Derfor er der ingen tvivl: Latinamerika ændrer sig. Dilma Rousseff, 63 år gammel og bulgarske blodet i hendes årer, skilt fra sin mand i 2000 for en utroskab, har truslen om en lymfe-kræft, der har overskredet sidste år, og en guerilla fortid, der tog hende med til fængsel i 1970 for to år, efter som hun har erhvervet en skjoldbruskkirtlen problem, og har tabt 10 kg vægt. Rousseff siger, at hun blev slået i 22 dage med splinter, kabler og udsat for elektriske stød under diktaturet. Men bag den tilsyneladende forandring og modernitet, at det faktum, at en kvinde med en guerilla fortid, og to ægteskaber, og som støtter abort, tager tøjlerne af den syvende største økonomi i verden næste 1.januar, skjuler en nuance. Den “mandonna,” den “Jeanne d’ Arc , ” som Rouseff har fået at vide, har sin konservative side: det er imod dødsstraf, homoseksuel ægteskab –men støtter samme– køn civile fagforeninger-og legalisering af narkotika. Sandheden er, at der premiere på hendes hår og uden rystelser i benene, at behandling af kræft forlod hende, den tidligere energi-minister af Præsident Lula da Silva og arving til hans arv, har masser af vitalitet til pilot Latin Amerikanske gigant og fortsætte sin hobby udenfor det offentlige liv: klaver, historie, opera, banana split, maleri, det franske sprog, det græske teater og broderi mania tog hun fra hendes favorit karakter fra den græske mytologi: Penelope.

Skriv et svar