Kostumer, græskar og slik ved partiet: tusinder af børn i Colombia og verden afslutter med deres familier forberedelserne til Hallo .een-festen, en fest, der finder sted hver 31.oktober, og hvis oprindelse ofte forveksles.

Først og fremmest er det nøglen til at bemærke, at navnet på fejringen er sammentrækningen af All Hallo .s Evening (Eve of All Saints ‘ Day), der mindes på forskellige måder i flere lande i verden.

Allhelgens fest kom til Amerika, specifikt til USA, i løbet af det nittende århundrede takket være emigranter, der ankom fra Europa. En stor del af dem var irske katolikker, der rejste til Nordamerika efter en hungersnød i deres land omkring 1840. Disse mennesker var dem, der bragte Hallo .een-festen til USA efter deres forfædres tradition.

Udtrykket Hallo .een stammer fra omkring 1745. Men dens oprindelse går tilbage flere århundreder, før Kristus. Kommer fra en keltisk tradition, hvor ritualer blev udført diametralt fjernet fra kostume-og slikfester, vi kender.

Kelterne var indbyggere i Irland og Storbritannien, der boede i murede landsbyer kaldet castros. Man kan ikke tale om en ordentlig keltisk stat, da hver zoneone havde sin leder, og da Kelterne var et krigerfolk, var der altid rivalisering mellem dem.

Hver 31. oktober fejrede de keltiske folk en før og efter i deres kalender med en festival kaldet Samhain, et udtryk, der på gælisk betyder “slutningen af sommeren”. Således markerede den sidste dag i Oktober slutningen af høstsæsonen og sæsonskiftet. Således blev denne dato den vigtigste hedenske ferie i Europa.

For de keltiske folk blev livet opdelt i to faser: en af lys (forår og sommer) og en anden af mørke (efterår og vinter). Efterårsjævndøgn var vendepunktet for året, hvor dagene blev kortere og nætterne længere. Med alt dette blev Samhain præsenteret som en fest for at sige farvel til det gode vejr.

I henhold til dette samfunds tro markerede slutningen af oktober overgangen fra det ene år til det næste, og de troede, at den sidste nat i måneden var en grænse mellem den virkelige verden og ‘efterlivet’, så de troede, at den afdøde ville dukke op igen for at gå blandt de levende. Af denne grund udførte de hellige ritualer, der havde som hovedmål kommunikationen med de døde.

Hvorfor traditionen med at bære et kostume?

Selvom der er flere versioner, indikerer en af teorierne, at det kan henvise til det faktum, at kelterne havde kostumer og masker til at skræmme og skræmme onde ånder væk for at udføre ritualerne.

Derudover troede folk, at de døde blev levende og ville gå efter dem, så føjet til mørket i vinteraftener blev de fyldt med stor terror og sat på at sætte på ekstra tøj.

I årenes løb forsvandt frygt, men traditionen med at klæde sig ud med masker eller redskaber, der provokerer frygt, forblev, og hvad der blev betragtet som en dag, hvor frygt føltes, blev en fest, hvor venner og naboer samledes for at danse, synge, fortælle historier om død og spøgelse, blandt andre aktiviteter.

På hvilket tidspunkt blev det en global fest?

Ved midten af det nittende århundrede, Halloween var ikke almindelige i hele Usa, men den betydelige forekomst af Irske og deres traditioner begyndte at sprede sig over hele landet, der overstiger de grænser og udvide endda til andre lande.

Festen udviklede sig i anden halvdel af det nittende århundrede, Amerikanerne fremmes den brugerdefinerede af klæde dig at gå fra hus til hus for at bede om mad eller nogle penge, og senere blev det overladt udelukkende til de små, der i stedet for penge, går ud for at indsamle slik.

Festivalen fortsatte med at ændre sig, nå flere lande og tiltrække flere mennesker, som i øjeblikket er en af de mest kendte festligheder i verden. Mindes især i Vesten, men med fans i hvert hjørne af planeten. Derudover er det blevet en vigtig dag for handel.

Ifølge data fra National Federation of Retailers og konsulentfirmaet Prosper Insights & Analytics flytter de i USA omkring 9,100 millioner dollars i de sidste dage af oktober.

I Colombia, i henhold til Fenalco fremskrivninger, 36% af Colombianere vil fejre denne fest, og det skønnes, at de vil bruge mellem $50.000 og $100.000 på køb af kostumer; 20% vil investere mere end $100.000, 18% op til $50.000, 14% vil genbruge gamle kostumer og 12% vil gøre dem derhjemme.

Skriv et svar