Fred Epstein, kendt neurokirurg af langsomt voksende kræft hos børn, nu afdøde, skrev med medforfatter, Joshua Horvits, ” hvis jeg kommer til fem: hvad børn kan lære os om mod og karakter.”

For Epstein, “spørgsmålet,’ Hvorfor lider børn?’har intet svar, medmindre det simpelthen er ‘at knuse vores hjerter. Når vores hjerter bliver knust, heler de aldrig helt. De gør altid ondt. Men måske er et knust hjerte et mere kærligt instrument. Måske først efter at vores hjerter er blevet revnet vidt åbne, endelig og helt afklædt, kan vi virkelig kende kærlighed uden grænser.”

Dette gribende citat dukkede op i en nylig plov daglig grave og rørte mig dybt. Vores børns lidelse og død, og de børn, der er tæt på os, uanset deres alder, knuser os til kernen. Vi vil bestige det højeste bjerg og jamre. Vi vil kravle ind i den mørkeste hule og græde.

Det har altid været sådan. Filosoffer, teologer, forfattere, digtere og almindelige mennesker som dig og mig har overvejet dette spørgsmål, dette angreb på vores væsen i aldre. Nogle teorier stikker med deres enkelhed-Gud ønskede en anden Engel i himlen. Andre som Fjodor Dostojevskij, der er kendt for at beskæftige sig med væsentlige spørgsmål i livet, udgør en skarp virkelighed, da han udtalte: “et barns død er den største grund til at tvivle på Guds eksistens.”

Sammenfattende, teologer fra mange religioner bliver sammenfiltret i snoede mystiske argumenter, der sigter mod at besvare det tarmskærende spørgsmål om, hvorfor børn lider og dør, men deres debatter løser ikke noget eller beroliger vores angst.

Sloane Coffin, en prædikant der lovpriste sin søn, sagde: “det eneste der aldrig bør siges når nogen dør, er ‘det er Guds vilje. Vi ved aldrig nok til at sige det. Min egen trøst ligger i at vide, at det ikke var Guds vilje, at Aleks dør … Guds hjerte var det første af alle vores hjerter til at bryde.”

Popkultur, måske i synchronicity of surgeon Epstein, har omfavnet sangskriver Leonard Cohens berømte tekster i sin sang ” Anthem,”

“Ring klokkerne, der stadig kan ringe

Glem dit perfekte tilbud

Der er en revne, en revne i alt

Sådan kommer lyset ind”

Så for Epstein og Cohen handler det om revner, der lader kærlighed og lys ind. Katastrofe ændrer os eller fordømmer vores reaktion på at leve.

Vi har været eller set dem, der lader lyset komme ind, lader kærligheden komme ind efter en tid, og det gør livet tåleligt og undertiden smukt. Sikkert, smerten går aldrig rigtig væk-fødselsdage, helligdage og særlige hukommelsesjoggere kan reducere os til vandpytter. Alligevel fortsætter vi med at have Ingen svar på kaoset, forvirringen og den knuste hjertelighed, vi føler.

Andre af os, eller dem, vi kender, kan ikke lade kærligheden komme ind gennem revnerne, kan ikke lade lyset komme ind. For disse sjæle indrømmer revnerne kun mørke, vrede og en afskedigelse af håb. Skyld og / eller skylden skjuler alt på dette sorte sted. Fremtiden forbliver dyster.

Barndomsdødsfald, der forbruger os, kan være forårsaget af medfødte abnormiteter, kvælning, drukning, brand eller sygdom for at nævne nogle få. Nogle kan vi adressere-krybbe sikkerhed, redningsveste, røgalarmer. Andre kan vi ikke kontrollere.

På trods af forbedrede levevilkår i mange byer og byer og de fremskridt, der er gjort inden for medicin, rapporterede USA Facts i Juni, at “børn dør med den højeste sats i 13 år.”

Fakta siger: “andelen af børn og teenagere, der dør hvert år, faldt i næsten tre årtier og aftog i 2010’ erne. I 2021 nåede den sin højeste sats siden 2008.

Selvom dette faldt sammen med pandemien, tegnede virussen sig selv for en lille del af stigningen. Ifølge data fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) skyldtes de voksende dødsfald blandt børn mellem 2019 og 2021 primært skydevåbenskader, overdoser og bilulykker.”

Børneforsvarsfonden er i “The State of America ‘s Children 2023” enig i, at “våbenvold er den største dødsårsag for børn i alderen 1-19 år.”

Så folk med tro, eller måske bare medborgere, der tror på en kærlig og retfærdig planet, lad os slå os sammen for at eliminere skydevåbenskader og overdoser.

Udfordrende, men stadig inden for vores magt. Andre barndomsdødsfald, på trods af kritisk forskning, er ikke så let inden for vores kontrol, men vi kan udslette våben og stoffer, der dræber vores børn, hvis vi virkelig bryr os. Lad os lukke kærligheden ind. Lad os lukke lyset ind.